This is a New Batavia article. Click here for more information.

Fresxa Komenci

From MicrasWiki
Jump to navigationJump to search

Fresxa Komenci
Leader Nihill Romez
Nation Netherlands, Islamic Internet Republic
Founded 2009
Headquarters Brussel
Political ideology
Political position undefined
Colours

Fresxa Komenci was a political party in the Republic of the Netherlands and the Islamic Internet Republic. It was founded in 2009 by Nihill Romez as a reaction against the Patriotic Alliance.

Program

  • Less stress on using the Republic's wiki, the forum is preferred
  • Reform of the Republic's forum
  • Establishment of state owned companies
  • Making the Netherlands the "Las Vegas of micronationalism"
  • An emergency constitution to reform the Republic

The party was later responsible for the move to Micras and the first national football team.

The original manifesto

Een nieuwe start

De Republiek ligt in verval, de economie is vrijwel onbestaande en inactiviteit dreigt. De RdN heeft een nieuwe start nodig, een nieuwe kans, een nieuw beleid. FresKo hoopt hieraan te kunnen meewerken.

Er zijn grote hervormingen nodig in dit land. Wilt de RdN ooit nog iets betekenen in de micronationale wereld dan moet er initiatief genomen worden. Met onderlinge ruzies, of betichtingen naar het buitenland toe komen we nooit vooruit. We moeten politiek stabiliteit brengen en de economie een impuls geven. Dit kan natuurlijk niet gebeuren in de huidige chaos. Deze chaos gaat niet in één week opgelost zijn, hier is tijd voor nodig. FresKo heeft daarom een aantal ideëen om het land terug uit zijn diep dal te halen.

Een eerste probleem dat de RdN heeft, is de totale chaos op het forum. Waar vind ik wat? Er zijn te weinig onderverdelingen. Ook het feit dat wetten enkel op de wiki staat maakt het er niet makkelijker op. FresKo pleit dan ook voor een herverdeling van het forum en de verplaatsing van de wetten naar het forum zelf. FresKo stelt ook voor alle huidige wetten te annuleren die nog dateren van de tijd toen er nog provincies waren. Deze wetten zijn soms zo verouderd en echt niet meer realistisch in de huidige situatie. Als vervanging zou er een soort van allesomvattende noodgrondwet opgesteld kunnen worden, die de dagelijkse gang van zaken regelt, tot dat alle wetten terug up to date zijn. Economisch gezien betekent RdN helemaal niets. FresKo is voorstander van het oprichten van staatsbedrijven, die worden beheerd door de regering. We kunnen met minimumquota's werken waarbij we proberen binnen een bepaalde termijn een x aantal bedrijven actief te maken. Vrees echter niet dat FresKo een communistisch bewind wil installeren. Privé-initiatieven worden evengoed aangemoedigd. Staatsbedrijven zijn er enkel om toch een minimum aan activiteit te creeeren, en het kan nog voor extra inkomsten zorgen ook. Basisbedrijven die we kunnen oprichten zijn mediabedrijven en gokspelen. De Republiek het Las Vegas van de micronationale wereld maken is misschien nog niet zo'n gek idee.

Als deze twee zaken geregeld zijn kunnen we verder gaan met het uitdiepen van de cultuur van de RdN en zijn maatschappij.

FresKo heeft geen officiele ideologie. Wij streven naar een eenheidsregering die de republiek uit de put haalt. Aan onderlinge ruzies hebben we echt niets. Er moet helemaal terug vanaf nul begonnen worden, en dat doe je het best samen, zodat we zoveel mogelijk legitimeit genieten van de bevolking.

Lid worden van FresKo is mogelijk door hier een aanvraag te doen of een PM te sturen. 

Offices

Nihill Romez

The party held the offices of Prime Minister and President several times. After the 2010 coup, the party didn't hold any executive office. In 2011 it won 40 % of seats in the Majlis-al-Shoera, but government formation resulted in a stalemate, which lead to the formation of the IIR Government-in-Exile.

Important people